Udruga SOS Zagreb nastavlja komunikaciju s institucijama uključenima u obnovu. Dana 12.03.2021. su se osnivači susreli s predsjednikom Fonda Damirom Vanđelićem, koji nam demonstrirao je novi način obrade i vidljivosti prijava za obnovu, a koji će uskoro biti u funkciji.

Također, na temelju podataka na današnji dan razvidno je da niti jedan zahtjev u Ministarstvu prostornog uređenja i obnove još uvijek nije obrađen i proslijeđen u Fond.
Izdvojili smo i prokomentirali podatak da je do danas u Ministarstvu zaprimljeno 185 zahtjeva za konstrukcijsku obnovu zgrada u Zagrebu, što je ukupno 3% od ukupnog broja žutih i crvenih zgrada (ima ih 6000 tisuća).

Doznali smo i kako je nakon potresa 22. 3. 2020. te 29. 12. 2020 u Zagrebu još uvijek 3.000 nepregledanih objekata od strane statičara, iako su zahtjevi podneseni.

Udruga SOS Zagreb nastavit će se baviti svim otvorenim pitanjima vezanima uz obnovu, a ujedno vas pozivamo da nam javite s kojim se problemima i sami susrećete kako bismo mogli pomoći u adresiranju na nadležne.