Osnivači Udruge SOS Zagreb sastali su se 25.veljače s predsjednikom Fonda za obnovu Damirom Vanđelićem i posebnim savjetnikom ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Vanjom Ovčarom.

Iznijeli smo svoja razmišljanja i probleme građana – od nejasnoća u tumačenju zakona, financiranju obnove, imovinsko-pravnim i suvlasničkim odnosima, razgovarali smo i o pristiglim zahtjevima za obnovu kojih je malo, o problemu da još nijedna odluka nije upućena iz MPUGDI prema Fondu, o pitanju naljepnica odnosno deregulaciji odluke isključenja zgrada sa zelenim najljepnicima, o važnosti donošenja Zakona o održavanju nekretnina kao i integralnoj obnovi.

Naša će se komunikacija nastaviti, a svakako ćemo i dalje snažno ukazivati na neriješene i/ili novonastale probleme kako bi pomogli građanima, ali institucijama u detektiranju poteškoća i rješavanju istih sve s ciljem konačne i potpune obnove grada Zagreba.

MPUGDI će uzeti u obzir predstavljene probleme i prijedloge rješenja te obavijestiti SOS Zagreb o sljedećim koracima i načinu rješavanja svega navedenog.

Detaljan zapisnik možete pogledati na linku